Een stevig, ruim en verplaatsbare box

Goede huisvesting is voor kalveren heel belangrijk. Als u kiest voor de kalverboxen in de Topcalf Duo-line dan bieden deze hokken plaats aan 2 kalveren in een ruim hok, omdat Topcalf kalverboxen standaard zijn uitgerust met een uitneembare tussenwand, waardoor er op deze manier gemakkelijk een kleine groepshuisvesting kan worden gecreëerd. Hierdoor hoeven er minder vaak kalveren te worden verplaatst, wat resulteert in minder stressmomenten. Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat het huisvesten van kalveren in paren leidt tot een betere sociale ontwikkeling.

De Duo kalverhokken zijn gemakkelijk verplaatsbaar, omdat ze standaard beschikken over 4 zwenkwielen, waarvan er 2 zwenkwielen een rem bevatten. Door de lepelkokers kan de kalverbox eenvoudig op worden getild van de voorzijde met behulp van bijvoorbeeld een heftruck of shovel, en vervolgens richting de mestvaalt worden gereden. Dit systeem zorgt dus voor arbeidsgemak en optimaal comfort voor u.
Daarnaast geven de Duo kalverhokken tevens werkgemak voor u, omdat het kalverhok betreden kan worden zonder het drinkende kalf te betreden door de 2-delige deurtjes.

Een duo kalverbox wordt geleverd inclusief accessoires, zoals speenemmersteunen, speenemmers, dubbele emmerbeugels en drinkschalen.

Voordelen duo kalverhok

  • Sterke box (door solide kunststof wanden en kunststof vloeren)

  • Gemakkelijk te verplaatsen (door 4 zwenkwielen, waarvan 2 met rem)

  • Goed te reinigen (ivm kunststof vloeren en kunststof wanden)

  • Gemakkelijke instap (door sterk verzonken frame)

  • Emmerhouders voorzien van borgmoertje (kalf kan emmer er niet afstoten)

Topcalf duo-flex kalverbox

De Duo-flex kalverbox is uitgerust met een uitneembare tussenwand. Dit biedt de mogelijkheid de kalveren samen als tweetal te huisvesten. Daarnaast beschikt de Duo-flex kalverbox over een groter ligoppervlak dan de Standaard Duo kalverbox en beschikt de kalverbox over hefbeugels zodat de kalverbox met palletvork kan worden verplaatst vanaf de zijkant.

De duo-flex kalverbox is te verkrijgen in twee varianten: Topcalf duo XL en Topcalf duo XXL

Topcalf duo flex XL
De topcalf duo flex XL heeft een ruime afmeting en kan door middel van de uitneembare tussenwand tot een groepshok worden gemaakt.

Afmetingen  (lengte x breedte) binnenwerks: 163 x 100 cm
Afmetingen  (lengte x breedte x hoogte) buitenwerks: 183 x 212 x 140 cm

Topcalf duo-flex kalverbox XXL

Deze variant heeft een nog ruimere afmeting dan de XL uitvoering.

Afmetingen duo kalverbox binnenwerks lengte x breedte: 183 x 120 cm
Afmetingen duo kalverbox buitenwerks lengte x breedte x hoogte: 203 x 252 x 140 cm

topcalf kalverbox duo flex XXL

Topcalf duo easy clean kalverbox

De Duo EasyClean XXL is een Duo kalverbox uitgerust met het innovatieve EasyClean systeem. Met dit prijswinnende systeem kan de bodem in een handomdraai, draaibaar worden gemaakt waardoor het uitmesten en reinigen van uw kalverbox in slechts enkele minuten kan worden gedaan.

Daarnaast zorgt het voor optimaal comfort voor uw kalf doordat de Topcalf EasyClean systemen voorzien zijn van extra grote ligplekken. De afmetingen van deze kalverbox zijn met oog op de nieuwe Duitse wetgeving ontwikkeld. Hierbij worden twee kalveren al als een kleine groep beschouwd, en moet er een minimale vereiste ligoppervlakte van 4,5 vierkante meter worden gecreëerd. Bij de nieuwe regelgeving in Duitsland moeten kalveren in 2023 ook 28 dagen op het bedrijf worden gehouden, in plaats van 14 dagen. Hierdoor zijn er meer en ruimere ligplekken nodig. De verwachting is dat de EU het voorbeeld van Duitsland spoedig zal volgen.

Afmetingen
Afmeting binnenwerks: (lxb): 184 x 120 cm
Afmeting buitenwerks: (lxbxh): 203 x 252 x 140 cm

Topcalf kalverbox duo flex XXL

Anderen bekeken ook:

CONTACT OPNEMEN

GERARD TEMMINK

06 43 18 5599
 info@temminkagro.nl