Voorkom glijpartijen van uzelf en uw paard

In de stal worden paardenboxen vaak geplaatst op een betonvloer. Omdat de betonvloer te glad is voor de paarden is het noodzakelijk dat de stroefheid van de vloer wordt verhoogd. Door het opruwen wordt een maximale stroefheid bereikt.

Opruwen wordt gedaan dmv een diamanten slijpmachine die een een antislip profiel slijpt in het oppervlakte van de vloer. Het biedt veel voordelen voor u en uw paarden of veulens! Dit kan namelijk glijpartijen voorkomen.

Bij vloeren opruwen wordt er vaak gedacht dat er een laag van de vloer wordt gefreesd, maar dat is niet het geval. Er hoeft ook geen nieuwe vloer aangebracht te worden. De betonnen vloer wordt door middel van een diamantslijpmachine op een effectieve en rendabele manier stroef gemaakt. Hierdoor creëren we weer een ruwe vloer zonder slipgevaar en zonder grote investeringen! Wij slijpen met onze machine een streepjesprofiel in het beton. De machine slijpt d.m.v. een trommel, die met diamantbladen is bezet, sleufjes met een tussenruimte van ongeveer 1,5 cm. Na het inslijpen van het antislip profiel is er weer voldoende grip en is de vloer weer uitstekend beloopbaar!

Werkgemak voor veehouders

Ook voor u als veehouder is het prettiger om over de ingefreesde vloer te lopen. Hierdoor is er minder kans om uit te glijden.

Minder kans op hoge gezondheidskosten

Niet alleen is een gladde vloer schadelijk voor de veehouders. Ook uw paarden hebben veel last van een roostervloer die glad is. Hierdoor kunnen de paarden sneller uitglijden, waardoor heupproblemen kunnen ontstaan.  Daarom loont het opruwen van vloeren al snel, want hierdoor wordt het welzijn van de paarden vergroot en heeft u minder kans op hoge gezondheidskosten. Paarden kunnen gemakkelijker lopen.

Ontdek de voordelen

  • Goede antislip voor uzelf (!) en uw paarden

  • Paarden zijn rustiger in de stal

  • Paarden durven beter door de stal te lopen

  • Langere gebruiksduur vloer

  • Betere afvoer van urine

  • Verhoogde voeropname

Specialistische slijptechniek

Laat uw betonvloer/roosters weer ruw maken door onze specialistische slijptechniek. Zo kan uw vloer weer jaren mee en zo is de kans op valpartijen een stuk kleiner voor u en uw vee.

CONTACT OPNEMEN

GERARD TEMMINK

06 43 18 5599
 info@temminkagro.nl