Een stevig, ruim en gemakkelijk verplaatsbaar buitenverblijf

Het Topcalf kalververblijf Trio biedt huisvesting aan 3 kalveren. Ze hebben een ruime leefruimte van ruim 1,5 m2 per kalf en door middel van het zichtluik in de tussenwand kunnen de kalveren aan elkaar wennen als er bij het uitnemen van deze wanden een groepshok wordt gemaakt.

Groepshuisvesting
Er kan eenvoudig een extra groot en solide groepshok van worden gemaakt wanneer de tussenwanden van het hok worden uitgenomen.
De topcalf trio kalverboxen zijn dus zowel geschikt voor individuele opfok als voor groepshuisvesting om zo ruim 4,5 m2 als leefruimte te creëren.

Sterk en comfortabel
De trio kalverbox is stevig en heeft een sterk gegalvaniseerd frame in combinatie met kunststof zijwanden. De zij-, voor- en achterkant zijn volledig gesloten, waardoor er geen tochtproblemen ontstaan.

Werkgemak
Het kalverhok wordt standaard geleverd inclusief geïsoleerd dak en overige accessoires (emmers, emmersteunen, emmerringen en schaaltjes.) Verder bevat het trio kalververblijf verlichting en kan er tevens met meerkosten worden gekozen voor een ventilatiesysteem.
(De dakplaat en de dakomranding dient u zelf nog te monteren op de hut). Verder is de kalverhut standaard uitgevoerd met lepelkokers om het verblijf gemakkelijk te transporteren en is optioneel verkrijgbaar met grote kunststof wielen, waardoor de kalverbox niet alleen comfort voor het kalf, maar ook voor de veehouder. De Topcalf trio kalverbox is eenvoudig te reinigen, vanwege het gladde oppervlakte van het kunststof roosters en gladde zijwanden.

Voordelen trio kalverbox

  • Sterk, verzonken onderframe, solide kunststof wanden/kunststof roosters

  • Achterwand voorzien van lichtstrook

  • Geïsoleerd dak en ruime dakoversteek +/- 50 cm (indien grotere dakoversteek is dit bespreekbaar)

  • Uitneembare tussenwanden met zichtluik

  • Emmerhouders voorzien van borgmoertje (kalf kan emmer er niet afstoten)

  • Gemakkelijk te vervoeren met heftruckslede

  • Fronthek afsluitbaar (met snelsluiting)

  • Kunststof is makkelijk te reinigen en is duurzaam

Topcalf Trio Easy clean XL

De Trio EasyClean XL is een kalverbox dat is uitgerust met het innovatieve EasyClean systeem. Met dit prijswinnende systeem kan de bodem in een handomdraai, draaibaar worden gemaakt waardoor het uitmesten en reinigen van uw kalverbox in slechts enkele minuten kan worden gedaan.

Daarnaast zorgt het voor optimaal comfort voor uw kalf doordat de Topcalf EasyClean systemen voorzien zijn van extra grote ligplekken.
De afmetingen van deze kalverbox zijn met oog op de nieuwe Duitse wetgeving ontwikkeld. Hierbij worden twee kalveren al als een kleine groep beschouwd, en moet er een minimale vereiste ligoppervlakte van 4,5 vierkante meter worden gecreëerd. Bij de nieuwe regelgeving in Duitsland moeten kalveren in 2023 ook 28 dagen op het bedrijf worden gehouden, in plaats van 14 dagen. Hierdoor zijn er meer en ruimere ligplekken nodig. De verwachting is dat de EU het voorbeeld van Duitsland spoedig zal volgen.

trio XL

Afmetingen binnenwerks lengte x breedte: 162 x 80  cm per ligplaats
Afmeting buitenwerks lengte x breedte x hoogte: 170 x 317 x 126 cm zonder dak
Afmetingen buitenwerks lengte x breedte x hoogte: 310 x 344 x 217 cm met dak

Topcalf Trio Easy clean XXL

Afmetingen binnenwerks lengte x breedte: 183 x 80 cm per ligplaats
Afmetingen buitenwerks lengte x breedte x hoogte: 310 x 394 x 217 cm met dak

calf housing dimensions

Ook benieuwd naar de voordelen van een topcalf Trio kalverbox?
Neem contact met ons op!

Anderen bekeken ook:

CONTACT OPNEMEN

GERARD TEMMINK

06 43 18 5599
 info@temminkagro.nl