Stabiel en gemakkelijk verrijdbaar

In de eerste 8 weken van het leven van een kalf is huisvesting extreem belangrijk, omdat kalveren in deze periode nog kwetsbaar zijn voor infecties. Daarom is het belangrijk dat een kalf een goede kalverbox krijgt. Om u hierin te kunnen voorzien bieden we bij Temmink Agro Producten zowel binnen als buiten kalverboxen aan. Het creëren van een optimale leefomgeving met daarbij het arbeidsgemak voor u is de drijfveer waarmee wij altijd te werk gaan. Wij proberen u naast het bieden van de producten ook het advies mee te geven wat in uw situatie de beste oplossing is. Voor iedere situatie hebben wij geschikte kalverhokken te koop. Of het nou gaat om enkele kalverhokken, kalverhutten of groepsverblijven. Samen met u kijken wij naar de beste oplossing voor uw situatie!

Voor de eerste periode is er Topcalf eenlingbox in de Mono-line. Dit is een mobiele eenlingbox voor 1 kalf, die dankzij de 4 zwenkwielen (waarvan 2 met rem) eenvoudig kunnen worden verplaatst. Het kalf ligt in deze kalverbox altijd op hoogte, op een uitneembare kunststof roosterbodem. Hierdoor ligt het kalf altijd droog en niet op een koude of natte ondergrond.

Deze eenlingboxen zijn net als alle kalverhuisvestigingen van Topcalf uitgerust met een 2-delig voorhek, waardoor het mogelijk is om de kalverbox te betreden, zonder een drinkend kalf te storen. Het robuuste verzinkte frame van dit kalverhok garandeert een lange levensduur.
De Mono eenlingbox kan zelf eenvoudig worden gemonteerd met behulp van de bijgeleverde montagehandleiding.

Voordelen eenlingbox

  • 4 zwenkwielen (2 met rem)

  • 2-delig deurtje

  • Uitneembare kunststof rooster

  • Kalveren op hoogte

  • Levering als bouwpakket

Bijgeleverde accessoires

  • Emmers

  • Emmerhouders

  • Emmerringen

  • Drinkschaaltjes

Topcalf mono kalverbox XL

Deze mobiele Topcalf mono eenlingbox heeft een ruime afmeting en biedt plaats voor 1 kalf.

Afmetingen voor de mono kalverbox XL
Binnenwerks lengte x breedte 170 x 100 cm
Buitenwerks lengte x breedte x hoogte 183 x 108 x 125 cm

Topcalf mono kalverbox first care

De First Care box van Topcalf is de ideale mobiele afkalfbox. Na de geboorte wordt het kalf meteen in de First Care box gelegd, waarbij de kalverbox aan het voerhek bij de moederkoe wordt geplaatst. De koe kan met haar kop door het voerhek en door de zijwand van de eenlingbox . In dit moderne afkalfbox kan het kalf worden schoongelikt door de koe en begint het gelijk ruwvoer te vreten. Na het schoonlikken kan de gedeeltelijk open zijwand weer compleet worden gemaakt door de bovenste helft van de zijwand terug te plaatsen, en kan de kalverbox worden verplaatst.

Het voordeel van deze afkalfbox is dat het kalf zo min mogelijk in contact komt met de omgevingskiemen in het afkalfhok. Het kalf ligt in de box met een dik pak schoon stro. De koe staat rustig aan het voerhek en hierdoor kan zij gemolken worden en het kalfje gevoerd. Zodra het kalf droog is, kan het kalf richting de kalverhuisvestingsplek. De zijwand van de First Care afkalfbox bestaat uit 2 delen die eenvoudig op elkaar kunnen worden geschoven. Hierdoor kan dezelfde kalverbox weer eenvoudig worden gebruikt als ‘normale’ kalverbox, en hoeft het kalf niet van box naar box verplaatst te worden.

afmetingen kalverbox

Tweedehands eenlingboxen

Er zijn geregeld tweedehands eenlingboxen te koop. Vraag naar het aanbod. Bij dagdeals staat het actuele aanbod van het tweedehandse assortiment. Maar op is op.

Anderen bekeken ook:

CONTACT OPNEMEN

GERARD TEMMINK

06 43 18 5599
 info@temminkagro.nl