Waarom hoge kwaliteit houtvezel kopen belangrijk is?

Douglas houtvezel (of witte houtkrullen) is het restproduct van de zagerijen/schaverijen. Wanneer er zich veel stof in het houtvezel bevindt zorgt dit voor gezondheidsproblemen voor het vee, maar ook voor u als veehouder. Daarom is het belangrijk om over te gaan tot het kopen van een hoge kwaliteit houtvezel, dat arm is aan stof.  Daarom adviseert Gerard Temmink van Temmink Agro Producten bij voorkeur houtvezel dat in de perserij meerdere malen gezeefd is, zodat het stof aandeel zo laag mogelijk is. De beste keuze is dan 1e soort witte houtkrullen/zacht gemalen houtvezel.

Doordat Temmink Agro producten grote afnames haalt bij houtschaverijen kunt u goedkope 1e soort houtvezel kopen van hoge kwaliteit.

Voordelen van zacht gemalen houtvezel / Houtkrullen

  • Hoog absorptievermogen: uiers blijven schoner

  • Stofarm: beter voor luchtwegen van vee en veehouder

  • Zacht: minder beschadiging klauwen en huid vee

  • Droog: minder kans op schimmel- en bacteriegroei

Houtvezel verpakt in balen

Soort houtvezel Omschrijving Kilo
Houtvezel wit 1e soort circa 18-20-22-24 kg
Houtvezel gemengd 2e soort circa 18-20-22-24 kg

Houtvezel losgestort

Het is belangrijk om een goede kwaliteit bodembedekker in de paardenstal te strooien. Dit strooisel neemt dan veel vocht en nare geurtjes op en is tevens van groot belang voor de gezondheid van uw paarden.
Douglas houtvezel (of
witte houtkrullen) is de ideale bodembedekking. Het is minder glad dan vlas of stro. De paarden eten het niet op. Er is minder kans op koliek of verstopping en het is voordeliger in prijs.

De houtvezel van Temmink Agro Producten is stofarm en het heeft een hoog absorberend vermogen. Verder is de kwaliteitscontrole gegarandeerd van een constant hoge kwaliteit.

Douglas houtvezel heeft een oranje-witte kleur en het kan zowel worden los gestort worden geleverd als in balen.

Waarom is douglas houtvezel zo geschikt voor paardenstallen?

Stofarm en droog 

De houtvezel van Temmink Agro Producten wordt meerdere keren gezeefd. Het aanwezige stof – dat slecht is voor de luchtwegen van het paard – wordt zo afgezogen en in een speciale container afgevoerd. Voor paarden die al gevoelige luchtwegen hebben, is de Temmink Agro Producten houtvezel XL, met extra grote krullen, ideaal. De materialen worden droog afgehaald bij de houtverwerkende bedrijven. Hoe minder vocht er in de houtvezel zit, hoe minder kans er is op schimmels en bacteriën én hoe meer vocht het op kan nemen. Door het hoge absorptievermogen wordt de urine snel opgenomen, en wordt schadelijke ammoniakvorming tegengegaan.

Ideaal stalklimaat
Houtvezel van hoge kwaliteit kan dus bijdragen aan een gezonder paard en een gezond stalklimaat. Het witte strooisel oogt altijd schoon en fris, en is gemakkelijk schoon te houden. Het dagelijks verwijderen van mest en natte plekken uit de stallen gaat met houtvezel aanzienlijk makkelijker en sneller. Het hoge absorptievermogen maakt het ook zuiniger in gebruik. De Temmink Agro Producten houtvezel bestaat ook altijd alleen uit pure, natuurlijke materialen, zonder kunstmatige toevoegingen.

Alle gewichten en hoeveelheden
Het standaard gewicht van een baal houtvezel is 20 of 22 kilo, maar naar wens kunnen ook zwaardere of minder zware pakken geleverd worden. Ook kunnen er verschillende soorten en kwaliteiten geleverd worden. Naast de ‘standaard’ houtvezel, levert Temmink Agro Producten ook de XL-houtvezel, met een extra groot strooivolume, dat weer een heerlijk zacht bed voor het paard geeft. De balen worden op de pallet geleverd met een waterdichte stretchhoes eromheen. Met de stretchhoezen om de balen houtvezel, kunnen deze ook probleemloos buiten gestald worden. Alle soorten bodembedekking kunnen al vanaf één pallet bij u thuisbezorgd. De vrachtauto’s zijn voorzien van een meeneemheftruck (kooiaap) zodat de pallets op iedere gewenste plek neergezet kan worden.

 

Soort houtvezel Omschrijving Containers of Walking Floor
Houtvezel wit 1e soort fijn Container
Houtvezel wit 1e soort fijn Walking Floor
Houtvezel grof 1e soort grof Container
Houtvezel grof 1e soort grof Walking Floor
Houtvezel gemengd 2e soort gemengd Container
Houtvezel gemengd 2e soort gemengd Walking Floor
Houtvezel 3e soort Container

Wilt u goedkope (1e soort) houtvezel / witte houtkrullen kopen?

Wilt u advies over houtvezel of wilt u wellicht een ander soort strooisel bestellen, zoals zaagselvlas of hennep of kalk in de box. Neem dan contact op. Ik adviseer u graag over de verschillende soorten.

Anderen bekeken ook:

CONTACT OPNEMEN

GERARD TEMMINK

06 43 18 5599
 info@temminkagro.nl