Vlas strooisel als bodembedekking kopen

Vlas is een plantaardig strooisel, dat ontstaat bij het produceren van linnen. Bij de productie van vlas wordt het product vermalen en droog opgeslagen. Zodoende ontstaat er een zeer geschikt en voordelig vlasstrooisel voor de stallen van rundvee, paarden en/of geiten. U kunt bij Temmink Agro Producten ongemalen vlas, gemalen vlas en extra fijn gemalen vlas kopen.

Verschillende soorten vlas bodembedekking

Door halen van grote afnames bij deze fabrieken kunt u nu bij Temmink Agro Producten goedkoop vlas kopen van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs en dat voor elke soort stal.

Ongemalen vlas
De structuur van ongemalen vlas heeft een lengte van ongeveer 1 tot 4 cm. Ons stofarme en ongemalen vlasstrooisel, dat milieuvriendelijk wordt geteeld en geoogst, neemt tot wel 12 maal meer vocht op dan stro en 4 tot 6 maal meer dan houtvezel. Doordat vlas een ongekend hoge absorptievermogen heeft blijven de stallen niet alleen droger, maar ook frisser en hygiënischer. Vlasstrooisel blijft heel goed liggen en vormt qua prijs-prestatieverhouding een interessant alternatief voor andere strooisels. Ongemalen vlas geeft erg weinig mestafval en is snel en goed composteerbaar. Ongemalen vlas strooisel is geschikt voor in de diepstrooiselboxen en is toepasbaar in rundvee-, kippen- en paardenstallen. Het wordt geleverd in containers of met walkingfloors.

Afgezeefd / gemalen vlas
Gemalen vlas is korter dan ongemalen vlas, namelijk 0,5 tot 1,5 cm. Gezeefd vlas strooisel is vlas waarbij de grove delen er zijn uitgezeefd, zodat alleen het fijne vlas overblijft. Dit vlas is geschikt als strooisel op de koematrassen en in de diepstrooiselboxen en hierdoor geschikt om te strooien in rundveestallen. Vlas is ook heel geschikt als strooisel in paardenstallen.

Extra fijn gemalen vlas
Extra fijn gemalen vlas is super zacht van structuur. Doordat het zo zacht is wordt de kans verminderd dat er hakken- of speen beschadigingen optreden. Het grote voordeel is verder dat het tien keer zijn eigen gewicht aan vocht opneemt. Verder heeft het een gunstige werking op het bodemleven, wanneer de putten van de stal worden uitgemest. Ons stofarme en gemalen vlasstrooisel neemt tot wel 12 maal meer vocht op dan stro en 4 tot 6 maal meer dan houtvezel. Door het ongekend hoge absorptievermogen blijven de stallen niet alleen droger, maar ook frisser en hygiënischer. Hierdoor is de infectiedruk verlaagd! Extra fijn gemalen vlas strooisel is zeer geschikt voor strooisel in alle soorten boxen!! Het bevat geen enkele grove delen vlas.

Extra fijngemalen vlas met 10% droge kalk
Om infectiedruk op de ligplaats extra te verkleinen kan er gekozen worden voor extra fijn gemalen vlasstrooisel met kalk. Voordeel van dit soort vlas is dat de ligplekken van het vee nog droger blijft, waardoor de infectiedruk nog kleiner wordt. Verder is het heel zacht voor de poten/hakken van de koeien Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Voordelen van vlas

  • Zeer droog product (blijft goed in de box liggen)

  • Zeer vochtopnemend vermogen (hoog drogestof %)

  • Neutrale pH-waarde (snel composteerbaar en niet verzurend op de bodem)

  • Gunstig bij mestvergisting

  • Minder verbruik in verhouding tot vele andere strooisels

  • Vermindert de ammoniak geur

  • Mest gemakkelijker uit de box te halen

  • Betere bemestingswaarde van het land

Wilt u goedkoop vlas kopen?

Wilt u advies over vlas bodembedekker of wilt u wellicht aan ander soort strooisel bestellen, zoals houtvezelzaagsel of hennep of kalk in de box. Neem dan contact op. Ik adviseer u graag over de verschillende soorten.

Levering

Wilt u één van deze vlas strooisels kopen? Dan kan Temmink Agro Producten dit laten leveren in containers of in walking floors of in kleine balen verpakt in plastic

Anderen bekeken ook:

CONTACT OPNEMEN

GERARD TEMMINK

06 43 18 5599
 info@temminkagro.nl